Moderna vila Studio Domus Pula

Niskoenergetske montažne kuće danas su sve češći odabir zbog brojnih prednosti, brzine gradnje i mogućnosti potpuno individualnog projektiranja prema potrebama i željama investitora. To dokazuje i ova prekrasna moderna vila s bazenom tvrtke Studio DOMUS Pula.

Pri projektiranju niskoenergetskih kuća u obzir se uzima niz faktora kako bi se dobila građevina koja koja troši manje energije od klasično građene kuće, ali više od tzv. pasivne kuće. Za niskoenergetsku kuću je propisani standard od maksimalno 30 kWh/m2 potrebne godišnje toplinske energije. Niskoenergetske kuće u pravilu ostvaruju kompaktnost u obliku, orijentirane su prema jugu, kupaonice i ostave pozicioniraju se prema sjeveru, dnevni prostori prema jugu, a spavaonice prema istoku. Koriste se energetski učinkoviti prozori s troslojnim staklom, adekvatno se izolira vanjska ovojnica kuće, ugrađuje se niskotemperaturna toplinska tehnika koja koristi obnovljive izvore energije i kontrolirana ventilacija s rekuperacijom.

Niskoenergetska vila s bazenom tvrtke Studio DOMUS Pula, smještena nedaleko Pule otkriva sve mogućnosti moderne montažne gradnje.

Sustav Platform Frame
Vila je građena u sustavu Platform Frame. Radi se o panelnom sustavu koji se kompletno proizvodi u tvornici. Paneli se rade od vertikalno postavljenih drvenih nosača s međuosnim razmakom od 60 cm koji čine kostur. Između se postavlja toplinska izolacija (mineralna vuna ili drvena vlakna), a sve zajedno se s obje strane oblaže pločastim materijalima (OSB, Fermacell, Aquapanel…) prema željama investitora specifičnosti pojedinog projekta. Panel se prema van završava termo žbukom. Gotovi zidni paneli postavljaju se na ploče koje služe kao platforma, a na ovaj način moguća je gradnja do 3 kata. Instalacije se mogu smjestiti unutar zida ili se na unutarnjoj ploči može predvidjeti tzv. instalacijski kanal.

Energetski učinkovita stolarija
Vila je koncipirana kao kompaktni, djelomično razigran volumen s ravnim krovom. Vanjskim izgledom dominira bijela fasada koja je u kontrastu s crnim PVC prozorima. Veliki formati omogućili su maksimalan dotok prirodnog svjetla u interijer. Prozori imaju troslojno staklo uz rolete i komarnike koji sprječavaju ulazak insekata.

Podno grijanje
Niskotemperaturno podno grijanje osigurava uštedu energije, ali prije svega potpuni komfor u cijeloj kući. Hidronički sistemi koriste vodu ili mješavinu vode i antifriza kao fluida za prijenos topline kroz „zatvorene krugove“ koje cirkuliraju na relaciji pod-kotao.

Sustav ravnog krova
Specifičnost ove kuće je i ravni krov koji predstavlja odraz moderne arhitekture. Ravni krov Platforme Frame sustava sadrži 20 cm mineralne vune, bitumensku parnu branu, PVC/TPO foliju i u ovom slučaju zao završni sloj, riječne oblutke male granulacije. Na shemi je prikazan detaljni presjek i svi slojevi ravnog krova.

Bazen i spa zona
Unutarnji bazen uz saunu je glavni akter ove niskoenergetske montažne kuće. Privatna spa oaza je sve poželjnija unutar kuće jer omogućuje relaksaciju i uživanje. Bazen raspolaže s posebnom konzolom za spuštanje čime je olakšano korištenje pri rehabilitaciji. Obzirom da je bazen grijan, toplina bazenske vode dodatno zagrijava prostor i održava ugodnu temperaturu prizemnice, a time i ostvaruje uštedu novca.

ZAŠTO ODABRATI MONTAŽNU KUĆU TVRTKE STUDIO DOMUS?

● Visoka kvaliteta izrade zidnih panela s obzirom da se cijeli proizvodni proces odvija u tvornici u kontroliranim uvjetima po pitanju temperature i vlage

● Iznimna otpornost na potres zidnog sistema zahvaljujući elastičnoj konstrukciji● Visoka izolacijska svojstva jer se zid gotovo u cijelom presjeku sastoji od izolacijskog materijala

● Mogućnost gradnje objekata do 3 etaže

● Vrlo kratki rokovi gradnje jer na gradilište dolaze gotovi zidovi

● Najbolji omjer cijena/kvaliteta

Tekst preuzet sa sajta: https://www.hausbau.hr/moderna-vila-studio-domus-pula/

Prethodna objava
Montažne kuće u TOP 20 u Europi!
Sljedeća objava
U razgledavanju sajma montažnih kuća predsjednik Zoran Milanović posjetio štand Studio DOMUS iz Pule.
Izbornik